Vacante de familie pe placul tuturor

Cei mici sunt constant în mişcare, părinţii în schimb s-ar bucura de ceva linişte şi când e vorba de familie nu sunt uşor de îndeplinit dorinţele tuturor în acelaşi timp – cu atât mai puţin în vacanţă.

Pentru ca aceasta să fie o reuşită pe toată linia nu ajunge ca părinţii să se intereseze de posibilităţi la faţa locului, ci bineînţeles sunt necesare informarea şi planificarea din timp, înainte de decizia finală.

Multe din informaţii sunt uşor de găsit, fie de la agenţiile de turism, fie pe paginile online ale acestora sau ale tur-operatorilor şi alte site-uri strict informative sau de opinie.

La noi pe site de exemplu de ajutor în acest sens sunt şi sugestiile şi recomandările experţilor Rosi Mittermaier şi Christian Neureuther. Cine ţine cont de câteva puncte, are toate şansele să se bucure la maxim de vacanţa cu familia:

Young Family Sharing A Picnic On Ski Vacation

Domeniul schiabil potrivit
Tocmai cu copii mai mici nu trebuie ales neapărat un domeniu schiabil cu  sute de kilometri. Cine se hotăreşte pentru un domeniu mai mic are mai multe avantaje decât doar cel financiar, principalul fiind faptul că copii nu sunt suprasolicitaţi. În plus dacă cei mici iau ore de schi este probabil ca părinţii să se întâlnească des cu grupul de începători şi să se asigure că copilul este în maini bune. Multe din destinaţii etalează certificate de calitate pentru vacanţe cu familia, cum ar fi “Famille Plus Montagne” des în Franţa, “Familien Willkommen” în Elveţia sau “Welcome Beginners” în Austria.

În ceea ce priveşte preţul skipass-ului merită în orice caz comparat, multe domenii schiabile vor să atragă familii cu reduceri sau gratuităţi. Mai importantă însă decât dimensiunea domeniului schiabil este infrastructura oferită de acesta. Se pot lua ore de schi? Există o grădiniţă de schi pentru cei mai mici dintre cei mici? Există o zonă separată şi asigurată, cu instalaţii şi pârtii speciale pentru copii? Se află în domeniul schiabil şi un FunPark pentru copii mai mari?

Părinţii trebuie să ţină cont şi de alte aspecte cum ar fi gama de posibilităţi în afara pârtiilor deoarece foarte important pentru copii este varietatea şi să aibă destule de făcut şi după ziua pe plăci sau în zilele fără  schi. Ideal este deci când staţiunea pune la dispoziţie şi o piscină acoperită sau un parc acvatic, derdeluş, patinoar şi oferte pentru plimbări cu sania trasă de cai. Şi dacă la cazare este şi o zonă de spa pentru relaxare pentru mama şi tata, familia întreagă are o şansă de distracţie.

Family Sledging Through Snowy Woodland

Cazarea potrivită
Nu este o idee bună când de dimineaţă copii trebuie să meargă cu autobuzul  încă departe până la pârtie, aşa nu apucă să doarmă destul şi buna dispoziţie nu ţine mult. În plus trebuie calculat şi timp destul pentru micul dejun. Cel mai bine este deci de ales o cazare lângă pârtie. Unele hoteluri se pot mândri chiar că sunt PE pârtie!

În funcţie de preferinţele fiecărei familii poate fi considerată cazarea în hotel sau în case de vacanţă. cele din urmă oferă mai mult spaţiu şi în ceea ce priveşte mesele, părinţii au controlul absolut şi se pot orienta în funcţie de preferinţele individuale, în timp ce multe din alimentele necesare pot fi cumpărate deja de acasa la tarife mai convenabile decât cele din magazinele de la faţa locului. În un hotel orientat spre familii puteţi de multe ori conta pe supraveghere pentru copii şi chiar pentru bebeluşi, bufete sau meniuri speciale şi diverse posibilităţi de joacă.

Pregătirea potrivită
Deja de la făcutul bagajelor este nevoie să se ţină cont de câţiva factori. Copiilor le place să se joace în zăpadă. Rezultatul? De cele mai multe ori costumul de schi este ud cioarcă. Pe lângă lenjeria intimă adecvată este altfel imperativ un costum de schimb. Un rucsac este alt accesoriu absolut necesar pentru pârtie, nu doar pentru schimbul de haine ci şi pentru ceva de băut şi de mâncat. Ca familie se poate economisi destul şi la pauza de prânz şi un picnic este oricând o activitate plăcută.

Drumul către domeniul schiabil cu maşina nu este în general scurt. Pentru a evita ca cei mici să se plictisească nu trebuie uitate pe lângă gustări nici jocuri şi alte modalităţi de a le ocupa timpul. Poate mai uşor este un drum pe timp de noapte, când copii pot dormi mare parte din durată.

Kinderskischule

 

Începutul potrivit
Atunci când copii se duc prima oară pe pârtie, este posibil totuşi să nu le placă oricât ar vrea părinţii de mult. Merită deci pentru prima vacanţă să se închirieze echipamentul – în plus copii cresc repede la o anume vârstă şi echipamentul ar trebui măcar parţial schimbat des. Pentru închirierea de echipament trebuie în schimb adus destul timp de acasă, în special alegerea clăparilor nu trebuie făcută în grabă. Casca este obligatorie.

Orele de schi pentru copii este bine să fie alese şi ele cu grijă, în funcţie de vârsta acestora. Pentru cei mai mici (3 până la 4 ani) sunt ideale cursuri cu un element sporit de joacă şi  nu trebuie să depăşească 2 sau 3 ore pentru copii la vârstele de creşă şi grădiniţă, deoarece efortul depus este considerabil. O altă recomandare este ca mărimea grupului să nu depăşească 8 participanţi.

Şi uite-aşa în timp ce copii se dau pe munte, mama şi tata au în cele din urmă timp de petrecut în doi, pe pârtie sau pe lângă ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *