Top 5 destinatii de ski in Europa

Odata cu aparitia fulgilor de zapada, oamenii din intreaga lume au inceput sa se imbulzeasca spre statiunile de ski cele mai renumite din Europa, faimoase pentru peisajele pitoresti din mijlocul muntilor de gheata.

Si ce ar putea fi mai bun decat o distractie in zapada, la viteza ametitoare, in timp ce spiritul tau se bucura de adrenalina si pofta de viata?

Daca esti un om care iubeste natura, zapada, muntele si adrenalina, am nominalizat pentru tine un top 5 cu cele mai bune destinatii de ski din Europa, unde iti poti petrece timpul liber in cel mai placut mod posibil:

  1. Andermatt, Elvetia – Aceasta statiune desprinsa din povesti detine pentru turisti un complex impresionant de 6 hoteluri, 490 de apartamente si 25 de vile. Situat in centrul Elvetiei, intre patru treceri montane diferite, satul panoramic Andermatt dispune de partii spectaculoase cu zapada din belsug, una dintre cele mai renumite partii fiind Gemstock, la o inaltime de 2955 de metri.
  2. Alagna, Italia – Localitatea Alagna este situata in nordul Italiei, in partea de sud a masivului Monte Rosa. Aceasta, impreuna cu alte doua zone de ski din apropiere, Champoluc si Grissoney, ofera circa 50 de kilometri de partii, unde iti poti indeplini toate dorintele legate de ski. Totodata, aici poti gusta din viata de noapte specifica zonei, in localul Caffe delle Guide.
  3. Bernese Oberland, Elvetia – Oberland este situat intr-una dintre cele mai frumoase si pitoresti locatii din Elvetia. Oferindu-ti sansa de a schia printre celebrele varfuri Eiger si Monch, iti poti bucura vederea cu cel mai lung ghetar din Europa, Aletschgletscher.
  4. Zermatt, Elvetia – Aceasta regiune perfecta pentru ski se situeaza la o inaltime de 3900 de metri, fiind una dintre cele mai inalte din lume. Ghetarul Zermatt iti ofera posibilitatea de a te bucura de zapada pe tot parcursul anului, pe 195 de kilometri de partii.
  5. Murren, Elvetia – Alpii elvetieni sunt renumiti pentru peisajele lor extraordinare iar Murren este, cu siguranta, una dintre statiunile care nu te vor dezamagi daca iti vei petrece aici vacanta la ski. Aceasta statiune este faimoasa datorita faptului ca este localizata la cea mai mare inaltime din regiunea Bernese Oberland si, de asemenea, pentru gazduirea primului slalom in anul 1922.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *