Primele deschideri de sezon: se dă startul la schi!

În timp ce unii abia îţi petrec concediul la soare prin ţările sudice, în munţi au început deja pregătirile pentru deschiderea noului sezon. Bineînţeles că domeniile schiabile glaciare sunt primele pe listă şi se anunţă deja cu primele evenimente. Mai jos câteva date de ţinut minte, cu o excepţie, toate deja în octombrie:

4 – 6 octombrie: Hotzone.tv Park Opening la Gheţar Hintertuxer

De acord cu tradiţia prima deschidere de parc din sezon în Europa este rezervată Văii Ziller. La Betterpark pe gheţarul Hintertux sunt bineveniţi toţi sportivi în acest weekend, de la începători la experţi.

Cei dintâi se pot da de exemplu Beginner Line sau pe Medium Line şi testa ultimele noutăţi – şi în materie de plăci, având în vedere că cele mai bune branduri pun ultimele modele gratuit la dispoziţie pentru Opening.

Pro Line în schimb este sâmbăta rezervată exclusiv perntru participanţii la “Hotzone Session of the Dudes”. Aici amatorii se pot pune la încercare contra experţilor recuunoscuţi şi cu multă experienţă cum ar fi Marco Feichtner, Marco Grilc, Seppe Smits sau Steve Gruber. Alte battles: “Adidas Jersey Jam” pe un Special Obstacle la Tuxer Fernerhaus şi “Bomb Drop” la Bag Jump. Pe seară deschiderea continuă în vale cu petrecerea de rigoare, cu mult après-ski şi premiere de filme.

KTO 2012 (c) Kaunertaler Gletscherbahn GmbH & Co. KG

11 – 13 octombrie: KTO – Kaunertal Opening la Gheţar Kaunertal

Atenţie Freestyler! Şi pe cel mai recent domeniu schiabil glaciar din Tirol ne întâlnim din nou în acest an la îndrăgitul eveniment de inaugurare de sezon. Se prezintă cele mai noi echipamente ale mărcilor renumite, se întrec profesioniştii şi amatorii în diversele contests, se dă ca-n poveste la Monster Rail Session. În vale se montează iar şi cortul festivalului KTO, cu muzică în direct şi premiere selecţionate a filme pe temă. Cireaşa pe tort este în acest sezon o Mini Skate Ramp.

12 octombrie: Weiße Wiesn la Gheţar Stubai

“O’zapft is” este varianta alpină de pe gheţarul Stubai a faimoasei OktoberFest din München. Toate tradiţiile sunt replicate aici, de la butoaiele de bere până la weißwurst şi muzica tipică, redată de Münchner Gaudiblosn şi dispoziţia de “Wiesn” garantată până la 2900 m altitudine. Proghramul este completat de prezentări de schi tradiţional şi  coreografie pe schiuri cu perechi îmbrăcate în costumele folclorice.

12 – 13 octombrie: Maxxx Mountain First Snow Opening de Gheţar în Sölden

Oranizatorii nu au vrut până acum să dezvăluie multe detalii despre evenimentele de pe gheţarele  Rettenbach şi Tiefenbach. Ceva ştim totuşi cu siguranţă: vor avea loc testări gratuite de echipament, concerte live şi petreceri în renumitele localuri din Sölden.

Moreboards Stubai Premiere (c) Stubaier Gletscher

18 – 20 octombrie: Moreboards Stubai Premiere la gheţar Stubai

Şi în snowpark-ul  de la gheţarul Stubai – Stubai Zoo – se dă startul în octombrie. Jib Battles, Trick Sessions, contests de snowboard şi pentru rookies fac parte din program, la fel şi un Girls Camp. La Brand Saloon pe Eisgrat se poate încerca din nou diverse echipamente de marcă iar la Neustift petrecerea continuă seara în baruri.

26 – 27 octombrie: Cea mai “la înălţime” petrecere din Tirolului la gheţarul Pitztal

Testări de echipament, grătar, căţărări pe gheaţă – acestea sunt deocamdată punctele sigure din programul deschiderii de sezon pe gheţarul Pitztal. Restul rămâne de văzut, organizatorii păstrează deocamdată secretul.

9 – 10 noiembrie: White Start Games în Zell am See-Kaprun

La Kitzsteinhorn, la TauernSpa şi în centrul Kaprun distracţia începe în noiembrie. În acest an are loc pentru a treia oară evenimentul cu multe activităţi şi contests – şi cu un premiu deosebit, un Audi A1 şi o ceremonie de premiere pe măsură. De jur împrejur multe alte puncte de program, printre care testări de material şi GoPro Cam-Contest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *