O vacanta la singurul hotel din lume construit integral din sare, un lux ce te costa 100 de euro pe noapte!

Hotel Palacio del Sal din Bolivia este fara doar si poate una dintre cele mai inedite locatii in care ti-ai putea petrece vacanta, fiind singuul hotel din lume construit integral din sare!

Palacio del Sal este fara indoiala unul dintre cele mai inedite hoteluri din intreaga lume, iar asta deoarece a fost construit din nu mai putin de 1 milion de „caramizi” din sare. Asbolut totul, de la podele si pana la pereti sau mese, a fost sculptat in sare, iar la constructia lui s-a muncit la foc continuu vreme de doi ani.

Amplasat in Bolivia, acest hotel ofera turistilor tot confortul si luxul de care ar putea avea nevoie, punandu-le la dispozitie numeroase facilitati precum saune ori bai de sare.

Hotelul dispune de 30 de camere de lux, iar osapetii trebuie sa respecte cateva reguli de baza, cum ar fi „nu lingeti peretii”.

hotel-de-sare

Bineinteles, constructia este oarecum fragila si necesita reparatii duoa fiecare sezon ploios care dizolva practic parti ale hotelului.

„Oamenii care il vad pentru prima oara sunt absolut uluiti si parca nu le vine sa creada ca este construit in totalitate din sare. Am intalnit cativa care s-au apucat sa linga peretii ori mesele ca sa se asigure de asta. Va putem insa garanta din capul locului ca asa este. Dupa cum sugereaza si denumirea, hotelul este asemanator unui palat. Are o infrastructura unica si este o splendoare pentru privitor. Camerere atrag atentia fiindca seamana cu niste igluri construite din sare”, spune Pedro Pablo Michel Rocha, reprezentantul ineditului hotel.

Don Juan Quesada, creatorul acestei minunatii, a venit cu aceasta idee realizand ca ar fi extraordinar sa construiasca un hotel exclusiv din resurse naturale, iar in acea zona, sarea este cea mai raspandita astfel de resursa.

hotel-de-sare3

Palacio del Sal a fost pentru prima oara construit in anii ’90, dar a fost mai apoi daramat in 2002 si reconstruit din temelii.

Pana si piscina, mesele, scaunele si terenul de golf sunt construite din clorura de sodiu, iar pretuirile camerelor pornesc de la 85 de lire sterline pe noapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *