JW Marriot, cel mai bun hotel din România. Intercontinental, lider la clasa business

„Oscarurile” industriei de turism din Europa, așa cum sunt supranumite distincțiile acordate în cadrul galelor World Travel Awards (WTA), au fost decernate sâmbătă, 31 august, într-o ceremonie desfășurată la luxosul resort Cornelia Diamond din Antalia.

România nu a avut, nici în acest an, o nominalizare la nivel continental în cadrul WTA, dar, spre deosebire de anii trecuți, când figura cu o singură categorie națională, pentru cel mai bun hotel, anul acesta au fost adăugate două categorii naționale noi: pentru cel mai bun hotel business și cel mai bun hotel boutique. JW Marriot Grand Hotel a câștigat premiul WTA pentru cel mai bun hotel din România, celelalte nominalizări fiind Athenee Palace Hilton, Intercontinental, Radisson Blu și Carol Parc, toate din București.

La categoria business a câștigat Intercontinental, celelalte nominalizări fiind Athenee Palace Hilton, JW Marriott și Radisson Blu. Categoria hotel boutique a fost adjudecată de Hotel Epoque din București, nominalizate fiind și hotelurile Rizzo, din Poiana Brașov, și Vila Arte din București.

De menționat că Rizzo a spart pentru prima dată monopolul Capitalei, fiind prima unitate hotelieră românească din afara Bucureștiului nominalizată pentru un premiu WTA.

Cea mai bună destinație a anului 2013 în Europa a fost declarat comitatul englez Yorkshire, care și-a adjudecat și titlul pentru cea mai bună campanie de marketing. Printre câștigători se mai numără:

  • Algarve (cea mai bună destinație de plajă)
  • Lisabona (cea mai bună destinație city-break)
  • Ciragan Palace Kempinski Istanbul (cel mai bun hotel)
  • Forte Village Sardinia (cel mai bun resort)
  • Thomas Cook (cel mai bun tur-operator)
  • Turnul Eiffel (cea mai bună atracție turistică)

Anul acesta, premiile europene au cuprins 78 de categorii, de la cel mai bun furnizor de tehnologie de travel, până la cel mai romantic hotel, și de la cel mai bun port de croazieră, până la cel mai bun salon de aeroport.

Singura legătură a României cu aceste premii este trenul Venice Simplon Orient Express, care oprește în Sinaia și București, pe ruta Paris -Istanbul. Este trenul după care localnici de lângă Sighișoara au aruncat cu pietre anul trecut, spărgând niște geamuri.

Lista completă a câștigătorilor din Europa se găsește aici.

World Travel Awards se acordă pe trei niveluri: național, continental și mondial. Primele două sunt acordate în cadrul unor gale organizate la nivel continental, iar în luna decembrie a fiecărui an are loc gala mondială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *