Excursie la Santo Domingo din Republica Dominicana

O excursie la Santo Domingo nu se compara cu nimic din ce ai mai trait pana acum din simplu fapt ca frumusetile unei culturi si civilizatii aflate la celalalt capat al lumii atrag intotdeauna privirile noastre, ale europenilor dornici sa afle cateva ceva nou la fiecare pas.

Santo Domingo este capitala Republicii Dominicane, astfel incat nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste cazarea sau serviciile profesionale de care ai parte acolo, tot ceea ce trebuie sa te intereseze este cand va porni urmatoarea cursa aeriana catre acesta minunat stat.

Cu o amplasare de vis, in Marea Caraibelor foarte aproape de locul in care raul Ozama se varsa, Santo Domingo este un adevarat punct de atractie turistica la nivel international. Odata ce ai ajuns acolo nu trebuie sa te mire daca vei ajunge sa cunosti oameni din toate colturile lumii si nimic nu se compara cu acest sentiment unic de comuniune si intelegere.

Din punct de vedere istoric este foarte important sa stii ca Santo Domingo este primul oras caruia i s-a oferit statutul de capitala americana, asadar trebuie sa te simti mandru ca ai avut ocazia sa ajungi pana acolo. Mai mult decat atat, tot aici au fost construite primele cladiri care deservesc sisteme infailibile precum cel medical sau cel de invatamant.

Santo-Domingo-Faleza

In zilele noastre Santo Domingo este un oras-capitala in care te simti mic avand in vedere ca are o populatie ce depaseste lejer doua milioane de locuitori. Avand un potential turistic insemnat investiile in turism nu au intarziat sa apara, deci te vei simti tratat ca un mic rege intr-un tinut strain. Reteaua hoteliera se ridica la standardele internationale si exista camere de cazare pentru toate buzunarele, deci este important sa stii ca o vacanta superba nu inseamna intotdeauna o vacanta exorbitant de scumpa in care iti cheltui toate economiile.

Santo-Domingo

Strazile orasului sunt pline de obiective turistice indeosebi cladiri vechi si muzee, care te asteapta sa le vizitezi, iar dupa o asemenea plimbare in care afli o sumedenie de lucruri noi este momentul sa te relaxezi la o cafea buna in compania familiei sau a prietenilor. Odata cu lasarea serii vei observa un oras animat, plin de locuri frumoase de vizitat. Daca vrei o viata de noapte activa atunci nu sunt multe locuri mai indicate in aceasta regiune decat Santo Domingo, iar dimpotriva daca vrei sa te relaxezi la o piesa de teatru tot aici este locul ideal.

Palatul-Alcazar-de-Colon-Santo-Domingo

Distanta relativ mare pune adesori probleme celor ce vor sa ajunga repede, dar le este frica de avion, iar aceasta fobie o putem intalni foarte frecvent in zilele noastre. Cea mai buna metoda de a o combate este, evident, o calatorie cu avionul si avand in vedere ca pana la destinatie trebuie sa treci oceanul sunt sigur ca dupa o asemenea aventura nu vei mai avea niciodata probleme in ceea ce privest avionul. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti iei inima in dinti si sa te pregatesti psihic pentru un drum in care siguranta este maxima de altfel.

Catedrala-in-Santo-Domingo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *