Deschiderea Cupei la Sölden cu elita schiului

Au trecut aproape 7 luni – 7 luni fără competiţii emoţionante, depăşiri impresionante, lacrimi de fericire ale câştigătorilor şi de tristeţe ale celor cu mai puţin noroc.

Dar pe 26 octombrie aşteptarea ia sfârşit, căci “circul” cupei mondiale de schi începe din nou.

Cum a fost cazul în fiecare an din iarna 2000/2001, domeniul schiabil Sölden este manej pentru elita schiului alpin, care se adună pentru prima competiţie a Cupei Mondiale FIS. Primul număr în program sunt doamnele, sâmbătă la slalom gigant.

Coborârea de Cupă Mondială este Pârtia Nr. 31 de la Rettenbachferner, cu 1170 m lungime. Înclinarea medie este de 35,6 % , în punctul cel mai abrupt măsoară chiar consistente 61 %.

Sšlden Homebase Shooting

Se porneşte de la 3048 m altitudine iar la destinaţie se flutură din nou steaguri de toate culorile. Care din spectatori vor avea mai multe motive de sărbătorit?

Americanul Ted Ligety a încheiat primul ultimele două coborâri ale domnilor în Sölden, la doamne anul trecut a câştiga slovena Tina Maze. Ea este de altfel şi deţinătoarea recordului de competiţii câştigate, laolaltă cu austriacul Hermann Maier – 3 fiecare.

Petrecere în Sölden

Cum încep sportivii noul sezon? Ce echipe vor ocupa primele locuri? În primul sfârşit de săptămână din octombrie primim deja câteva răspunsuri.

Toate acestea în atmosfera de petrecere care înconjoară evenimentul sportiv, multe fan-cluburi şi-au anunţat deja participarea şi parada lor sâmbătă la ora 17:00 este un spectacol de nepierdut.

După ceremoniile de premiere de sâmbătă distracţia continuă cu Ö3-PistenBully – maşina de zăpadă cu pult de DJ. Sâmbătă seara are loc în plus în Sölden petrecerea “Krone Weltcup Party”. Bilete la deschiderea de sezon sunt uşor de cumpărat online, 17 EUR/zi loc în picioare, 43 EUR/zi loc în tribună.

Weltcup (c) Ötztal Tourismus Isidor Nösig

Dacă poziţia de spectator nu este suficientă, este posibil şi schiatul, pentru primele alunecări sunt deschise toate instalaţiile şi pârtiile domeniului, doar cu mici limitări în jurul porţiunii de competiţie. Şi turiştii îşi pot pune abilităţile la încercare chiar şi pe aceasta, după terminarea competiţiei.

Alte date importante ale Cupei Mondiale

Evenimentul în Sölden pune cap pauzei Cupei Mondiale, de aici competiţiile au loc una după alta la slalom, slalom gigant, Super G şi coborâre. Câteva date de ţinut minte găsiţi mai jos. Pe 14 şi 15 decembrie în elveţiana staţiune de lux St. Moritz continuă competiţia. Pe 1 ianuarie pe muntele olimpic de la München la City-Event se fac primele coborâri în noul an. Între 21 şi 26 ianuarie elita sporului îşi dă întâlnire cu High Society, la legendara “Hahnenkamm-Rennen” pe Kitzbüheler Streif an.

Şi globurile de cristal? Acestea se împart în cele din urmă pe 10 – 16 martie, la fel ca şi anul trecut în Elveţia la Lenzerheide. Şi globurile de cristal? Acestea se împart în cele din urmă pe 10 – 16 martie, la fel ca şi anul trecut în Elveţia la  Lenzerheide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *