Cele mai frumoase castele-hotel din Scotia

Cu peisajele sale verzi, mlaștinile, munții încețoșați sau lacurile limpezi, Scoția este una dintre cele mai romantice destinații din Europa.

Membrii familiei regale britanice, dar și alți aristocrați, din toată Europa, străbat de sute de ani această țară, cazându-se în celebrele ei castele.

Din fericire, câteva domenii istorice au fost transformate în hoteluri și sunt disponibile pentru toți cei gata să cheltuie sume frumoase de bani pentru a trăi ca regii sau reginele, vreme de o noapte.

Iată un top al celor mai frumoase castele-hotel din Scoția, realizat de Frommer’s.

1. Glenapp Castle

Glenapp a fost construit în 1870, fiind un castel „tânăr” și, astfel, unul dintre cele mai bine păstrate. Castelul și-a menținut specificul inițial victorian, fiind decorat cu operele de artă originale și mobilier adecvat în fiecare dormitor. Musafirii se pot bucura de curtea castelului, întinsă pe 30 de acri (12 hectare), incluzând o seră victoriană lungă de 150 de picioare (45,7 metri), terenuri de tenis sau de croquet.
Preț: Camere duble de lux, de la 460 de euro pe noapte 

2. Aldourie Castle

Aldourie Castle - this is the magnificent view that hits you as you approach the Castle.

Castelul Aldourie este singurul de pe malurile celebrului Loch Ness care poate fi locuit. Domeniul a fost atestat documentar ca și reședință nobiliară în 1626. Datorită arhitecturii în stilul clasic „Scottish Baronial” și a poziționării geografice privilegiate, Aldourie a fost o destinație populară pentru familia regală și curtea ei în perioada victoriană. Oaspeții castelului au la dispoziție propria suită, care se îngrijește de mâncare, întreținerea camerei și serviciile de concierge.
Preț: Castelul cu 15 dormitoare se închiriază integral. O noapte costă de la 5.150 de euro.

3. Winton House

Castelul a fost construit în 1480, cu adăugiri în secolul al XVII-lea și al XIX-lea. Henry al VII-lea a ordonat ca turnul original să fie distrus, dar acesta a fost reconstruit în jurul anului 1620. În ziua de azi, reședința este încă privită ca o bijuterie de arhitectură a Renașterii Scoțiene. Totodată, în castel sunt expuse lucrări ale unor artiști celebri, precum Van Dyke, Van Goyen, sau Canaletto. Actualul proprietar, Sir Francisc Ogilvy, împarte castelul cu oaspeții și se știe că îi place să danseze în stil scoțian alături de ei.
Preț: De la 1.650 de euro pe weekend și 2.300 euro pe săptămână

4. Dalhousie Castle

Dalhousie Castle

Prima versiune a castelului a fost ridicată încă în secolul al XIII-lea, iar pereții masivi originali, de la nivelul fundației, încă se păstrează. Musafirii pot lua masa în restaurantul din turn, unde servesc feluri de mâncare tradiționale scoțiene. În castel a stat Regele Edward I al Angliei, dar și Regina Maria a Scoției.
Preț: De la 130 de euro pe noapte

5. Inverlochy Castle

Inverlochy Castle Hotel

A fost construit în 1863 și se află la baza muntelui Ben Nevis, cel mai înalt din Marea Britanie. Regina Victoria s-a îndrăgostit de acest castel când l-a vizitat, în 1873. Alte celebrități care au locuit în hotelul cu 17 camere de la Inverlochy sunt Liam Neeson, Charlie Chaplin, Sean Connery sau J.K. Rowling. Actorii seriei Harry Potter au stat de asemenea adesea aici.
Preț: Camere duble de la 410 euro pe noapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *