Cele mai bune 13 hoteluri din Franta

Din 2011 în Franța a intrat în vigoare un nou sistem de clasificare a hotelurilor, cu scopul de a scoate în evidență acele hoteluri de lux ale căror servicii merită mai mult decât cinci stele. Astfel, Secretariatul de Stat pentru Turism a introdus o nouă categorie, numită „Palat”. În total, 13 hoteluri au primit până acum această distincție.

Juriul care decide includerea unui hotel în categoria „Palat” este condus de un academician și cuprinde, printre alții,  jurnaliști, arhitecți și reprezentanți ai grupurilor hoteliere. Juriul decide în funcție de criterii precum calitatea serviciilor, istoria și arhitectura clădirilor. Distincția se acordă pentru cinci ani, după care hotelul este reevaluat.

Iată care sunt cele 13 super-hoteluri ale Franței:

Le Royal Monceau (Paris)

Apartamentul regal de la Le Royal Monceau/ Foto: site oficial

Parte a lanțului hotelier Raffles, „Le Royal Monceau” este ultimul venit în categoria hotelurilor-palat, primind această distincție la sfârșitul lunii trecute. Se mândrește cu două restaurante recompensate, fiecare cu câte o stea Michelin: „La Cuisine”, cu specific francez, și „Il Carpaccio“, cu specific italian, de altfel și singurul restaurant cu acest specific din Paris care are o stea Michelin.

Le Bristol (Paris)

Renumit pentru rafinata sa grădină franceză, Hotel „Le Bristol” este situat la numai câțiva pași de Champs-Elysées, Place de la Concorde, Luvru sau Muzeul Orsay. Camerele sunt decorate în nuanțe delicate, iar o parte din mobilier este din secolul al XVIII-lea. Băile sunt din marmură albă de Carrara. Prețurile variază de la 680 la 5.400 de euro pe noapte.

Le Meurice (Paris)

Cu apartamente ce dau spre învecinata Grădină Tuileries, „Le Meurice” se numără de aproape două sute de ani printre cele mai elegante hoteluri din lume. În prezentarea oficială a hotelului se arată că acesta combină „decorul, stilul și calitatea excepționale cu aerul chic-contemporan”. Prețurile pentru o noapte variază între 880 și 3.290 de euro pe noapte.

Park Hyatt Vendome (Paris)

Park Hyatt Paris-Vendôme este unul dintre hotelurile care prin arhitectura sa îți rămâne întipărit pe retină. Broșura oficială apreciază că amestecul de arhitectură contemporană și design clasic îi împrumută hotelului o eleganță senzuală și subtilă. Ar fi bine să fie chiar așa, la prețurile între 780 și 9.170 de euro pe noapte pe care le afișează hotelul.

Four Seasons George V (Paris)

Amplasat la câțiva pași de Champs-Elysées, Four Season Hotel „George V” se laudă cu terase private care oferă panoramă asupra întregului Paris, tapiserii restaurate din secolul al XVIII-lea și „un spirit definitoriu al eleganței și farmecului”. Restaurantul care îl deservește, „Le Cinq”, are două stele Michelin. O noapte aici costă între și 925 și 5.000 de euro.

Plaza-Athénée (Paris)

Amplasat pe Boulevard Montaigne, hotelul are un centru spa Dior Institute, cinci restaurante şi un cocktail bar. Oferă camere cu băi de marmură, la cinci minute de mers pe jos de Champs Elysées. Apartamentele cu design de autor nu pot fi rezervate decât direct, prin telefon. Celelalte camere și apartamente costă între 695 și 1.300 de euro pe noapte.

În afara Parisului, Franța mai are șapte hoteluri în categoria Palat: unul în stațiunea atlantică Biarritz, două în stațiunea alpină Courchevel, și patru în celebra zonă litorală din sud – La Riviere.

l’Hotel du Palais (Biarritz)

Găzduit într-un palat construit de Împărăteasa Eugenia, soția lui Napoleon al III-lea,  hotelul este amplasat chiar pe plaja din Biarritz, are două piscine mari şi un centru de spa şi fitness. Este conceput în stilul celui de-al Doilea Imperiu, perioadă sinonimă cu ascensiunea Biarritzului ca destinație de loisir pentru protipendadă.

Les Airelles (Courchevel)

Hôtel de Charme Les Airelles, mai pe scurt, „Les Airelles” (Afinele) este situat în inima uneia dintre cele mai „glamour” stațiuni alpine din Europa, de aici fiind ușor accesibilă zona „Les Trois Vallées”, cel mai mare domeniu schiabil din lume. Hotelul a fost construit în anii 1980 în stilul castelelor austriece din secolul al XIX-lea.

Le Cheval Blanc (Courchevel)

Trebuie să fiți pregătiți să dați 400 de euro de persoană dacă luați cina la restaurantul „1947” al hotelului „Cheval Blanc”, dat fiind faptul că restaurantul este cotat cu două stele Michelin. Hotelul este considerat etalonul luxului în această stațiune, dar unii turiști se plâng de agresivitatea bodyguarzilor magnaților ruși care îl frecventează.

Grand Hotel du Cap Ferrat (Saint-Jean-Cap-Ferrat)

Cel mai luxos hotel din această stațiune situată aproape de Italia se întinde pe șapte hectare, are o piscină de dimensiuni olimpice, cu panoramă asupra mării, și un centru spa de 750 de metri pătrați. Între altele, fiecare cameră are un dock iPad și vedere la mare sau la grădinile care înconjoară hotelul. Unele camere au chiar propria lor piscină.

La Réserve (Ramatuelle)

Se numește „Rezervația”, și pe bună dreptate: la câteva minute de celebrul Saint Tropez, se găsește un ansamblu de nouă camere și 19 apartamente, fiecare cu terasa sau grădina proprie, cărora li se adaugă 12 vile construite în stilul clasic povensal, fiecare cu o piscină. Complexul este „accesorizat” cu un spa, bazine interioare și exterioare, și un restaurant gourmet.

Le Château de la Messardière (Saint Tropez)


Exclusivistul Château de la Messardière este cel mai mare hotel din  Saint-Tropez. Are 118 camere, un spa, un restaurant gourmet, piscină cu restaurant, mai multe baruri și o galerie de artă, totul înconjurat de un teren de 25 de acri, parte a unei rezervații de păsări. Hotelul funcționează chiar într-un fost castel al seniorilor de Messardiere.

Le Byblos (Saint-Tropez)

Hotelul Byblos este situat chiar în inima stațiunii Saint Tropez. Fiecare din cele 94 de camere are mobilier și decorațiuni personalizate. „O simfonie cu mireasmă de lavandă, de culoare și lumină, filtrate de măslini vechi de secole”, după o descriere oficială. Aici se găsește „Les Caves du Roy”, unul dintre cele mai selecte cluburi de pe Riviera franceză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *